Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MR

Musím přiznat, že půjdu volit proti osamostatnění Skotska. Hlavně proto, že to tady mám moc rád a nerad bych viděl, jak pár jedinců ze SNP, kteří plní svoje předvolební sliby (za to jim čest) a zvyšují si svoje ego vede zemi k bankrotu.

1 0
možnosti
RJ

A Vy jste profesí národohospodář?

0 1
možnosti
VO

V79i61t 80O14t72a42h83a54l

18. 9. 2014 15:52

Souhlasím. 

Jen malá připomínka k jinému aktuálnímu tématu:

"Skoti tradičně volí labour party, ale většinou skončí s vládou toryů. "

Tímto jste nepřímo nakousla i jádro problémů současné Ukrajiny. 

Východní Ukrajina tradičně volí strany orientované prorusky (protože mj.průmyslový Donbas je ekonomicky závislý na spolupráci s Ruskem, historicky byl cca 300 let ruský). Západní Ukrajina naopak volí strany orientované proevropsky (zemědělsky orientovaný západ je historicky provázaný s Polskem, Pruskem, Litvou).

Po volbách tedy pravidelně končí jedna půlka země s opačnou vládou, než by chtěla mít. Výsledkem jsou následně opakované barevné revoluce vedoucí ke svržení vlády a naštvání druhé poloviny.

0 0
možnosti
OH

Je otázka zda bude Ve světě brát nové dvě země vážně. Anglie, Wales a Severní Irsko jako Británie (bez Skotska už ne Velká) a Malé pětimilionové Skotsko které bude na úrovni Slovenska a jiných malých nedůležitých zemí. .. Ještě jeden aspekt je zajímavý: 5 milionů Skotů tu rozhoduje nejen o své nezávislosti ale i o dalším směřování Španělska, Ukrajiny, Belgie a možná i Kurdistánu.

0 0
možnosti
Foto

Jen aby to nebyl den B jako Bankrot...

0 0
možnosti
JS

Fandím Skotům,ale asi to stačit nebude.

1 0
možnosti
Foto

Nedávno se jsem o tom bavil s taxikářem v Edinburghu cestou na letiště. Všichni to tam prý berou pragmaticky, bez nacionalistického běsnění. Největší národovec je prý Sean Connery, kterej přitom kvůli daním žije v Monaku a propaguje japonskou whisky. "Proč se chcete trhnout, když v tom nejdůležitějším - ve fotbalu a v ragby - už samostatnost máte?" - "Uvidíme," usmíval se taxikář, "musí se nejdřív spočítat, kolik by to stálo a kolik vyneslo". Takhle uvažuje vypočítavá manželka, kterou už manžel omrzel. Osobně by mi odtržení bylo líto. Po tolika staletích anglické podpory, ochrany... a k čemu, když Evropa už je stejně společná? Byl by to konec Velké Británie, velká historická ztráta.

2 1
možnosti
MK

Proč ne, zajímavý názor - ale podpora a ochrana? To asi nikoliv, normální schlamstnutí jiného území jako všude jinde a pokud je Evropa společná, pak je to spíše argument pro rozdělení, je to totiž jedno

3 0
možnosti
Foto

To s tím "uhláčkem" je hezký příměr, ale bez "uhláčku" se lokomotiva neobejde a "uhláček" bez ni se nikam neposune. Takže tu něco nehraje.

Skotsko volí Labour Party? Až si to jednou zkusí na přímo, tak možná prozře.

1 0
možnosti
Foto

Doufám, že se to Skotům povede a ostatní budou mít příklad, že se tím nic tak strašného nestalo, stejně jako po naší rozluce se Slovenskem.

2 0
možnosti
Foto

A hlavně Skotové otevřou cestu pro rozdělení Ukrajiny. Tak jako to svým příkladem udělali Češi a Slováci v r. 1993. Když se chce, jde všechno.

8 2
možnosti
RJ

A až budou Skotové vystupovat z EU, budoou to mít jednoduší.

0 1
možnosti
  • Počet článků 23
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1669x
Helena Woodcock, nezávislá novinářka a PR specialistka žijící v současnosti ve Skotsku